Vi är alla olika

Det var en gång en apa som hette Akuna. Han tyckte alltid att han var så mycket smartare än alla andra djur som bodde i djungeln. Akuna tyckte mycket om att vara uppe i toppen på träden för att titta på andra djur och försökte undersöka vad de gjorde och studerade deras beteenden. Han ansåg att aporna var så mycket bättre än alla andra djur på hela jorden.

En dag tog Akuna beslutet att provocera ett av de andra djuren som bodde i samma djungel. Först ville han gå och bråka med lejonet, men ångrade sig sedan då lejon kunde vara farliga. Plötsligt dök en elefant upp, som passerade under trädet som Akuna satt på. Okej tänkte han, det här kan vara ett bra tillfälle för mig att börja provocera. Han ropade med hög röst. Du vad heter du nu igen? Vad synd det är om dig som ska behöva gå så långsamt och med näsan på marken, luktande på andras kiss och bajs. Vad klumpig du är, vem som helst kan ju springa ikapp dig. Vad har du gjort för fel för att du ska behöva lida på det här sättet?

Du! Ropade Akuna en gång till. Jag har en annan sak som jag skulle vilja säga fortsatte han. Världen behöver sådana som mig sa apan och slog sig för bröstet, som kan röra sig hastigt och ta snabba beslut. Men du saknar alla dessa egenskaper. Vad kan du göra?

Elefanten vände sig om och tittade upp mot Akuna och sa. Mitt namn ska du inte få, men du ska få svaret på dina frågor och funderingar. De som har börjat på jorden finns inte längre bland oss och att gå fortare betyder inte alltid att man kommer fram först. Om du lyckats betyder det inte att du är lycklig. Att ta ett snabbt beslut betyder inte att du och din generation har tagit det bästa beslutet över naturen och de kommande generationerna. Tänk före och handla sedan.