Ondska

Det var en gång en liten pojke som var helt isolerad från alla andra barn, inget annat barn ville leka med honom. Han satte sig alltid ner under ett stor träd efter skolan, på samma plats varje dag. Han kunde se alla som gick förbi, men de såg aldrig mot honom. Varför kan de inte se mig undrade han för sig själv. Är det för att jag är så liten eller är det för att jag ser annorlunda ut? Vad kan jag tvätta mig med för att jag ska se ljusare ut så att de andra kan upptäcka mig? Vad kan jag göra för att bli omtyckt, tänkte pojken där han satt och grät under trädet. Skuggan av ensamhet tog över pojken. Mamman jobbade ganska mycket och hade ingen tid att se efter honom.

En dag tittade pojken upp mot himlen och sa: Är världen för liten att det inget utrymme finns för mig? Gud, jag ser mig som vatten i ett glas, sitter fast och kan inte rinna någonstans. Samtidigt när jag tittar långt, kan jag se hur stor världen är. Hur kommer det sig att det inte finns någon plats för mig i den?

En dag kom pojkens morfar på besök hos dem. Varför kommer inte pojken hem samtidigt som alla andra barnen, tänkte morfar och satte sig utanför deras dörr och väntade tills pojken äntligen kom hem. Vad är det för fel på dig, undrade morfar. Det är inget fel på mig morfar; det är något fel i det här samhället som jag befinner mig i, sa pojken. Kom hit mitt kära barnbarn, det är inget fel på samhället utan det är fel på jorden. Hela jorden är infekterad av ondska. Om du inte är tillräckligt stark så kommer du inte heller klara av ondskan, sa morfar till pojken. Men morfar eftersom jag inte är accepterad här, kan jag inte få flytta till en annan stad eller kanske ett annat land, sa pojken. Bara för att du lämnar ditt eget land betyder det inte att du lämnar världen, svarade morfar. Men en sak måste du komma ihåg! Problemen finns överallt om du inte har styrka att kämpa emot det onda som finns på den här jorden. Vad heter ondskan, undrade pojken, hur kan jag besegra den? Haha, skrattade morfar, den har inget namn och du kan inte heller besegra den. Ska du besegra den måste du döda alla andra människor på hela jorden. Det som jag menar är att du ska vara stark eftersom du möter människor varje dag.