När allt är så tyst då kan jag känna smärtan

Varför tar vi  människor droger? Vad beror det på? Beror det på oss själva eller folk runt omkring oss? År 1999 gick min dåvarande sambo bort. Då kom en vän till mig för att trösta mig från min stora sorg. Hon sa att om jag drack några öl så skulle det hjälpa mig från smärtan. Det var den första gången som jag provade på alkohol. Hjälpte det då? Nej, istället gav det mig ännu mera problem. År 2006 var det år då jag började arbeta i Sverige. På den arbetsplatsen hade jag en kollega som erbjöd mig snus. Det hjälper när du känner dig stressad sa hon till mig. Har då snuset hjälpt mig? Nej, istället har det gett mig bekymmer, framförallt nu när jag försöker sluta. Vi människor är födda nakna utan kläder eller något annat som skyddar oss här på jorden. När vi dör, så går vi tillbaka där vi kommer ifrån utan något med oss. Därför måste vi sluta med att stoppa i oss en massa skit för att befria oss från vår verklighet.