GOD JUL!

Det var en kväll i december månad och allt var så tyst. Solen hade gått ner och det började regna, plötsligt upphörde regnet och allt blev mörkt. Jag satte mig ner på tröskeln och drog upp mina båda ben mot bröstkorgen och tittade ut genom dörröppningen. Jag varken såg eller hörde något. Jag vet inte vad jag kände, om jag var rädd eller lugn. Efter en stund började jag se mängder med stjärnor som lyste och kämpade emot den mörka himmelen, stjärnorna ökade i antal. Plötsligt blev det ljusare. Jag var som förtrollad av tystnaden och kunde inte höra omvärlden. Jag glömde bort att jag inte var ensam, tills jag hörde en sång. Jag vände mig om och såg att det var min mormor som sjöng. Jag kände mig så lugn inombords och njöt av sången.

Hon sjöng en julsång….. Noel..Noel..Noel..Noel, det är fött ett barn i Israel, han är född i en stad som heter Betlehem. När hon hade sjungit klart, frågade jag vad julen betydde för henne. Ja, mitt kära barnbarn. För mig betyder julen att man ska gå i kyrkan den 24/12 och sova över tills nästa morgon. Det brukar alltid vara så vackert i kyrkan under den kvällen. De spelar trumma hela natten och tänder ljus överallt runt krubban där Jesusbarnet ligger. Maria och Josef står på varsin sida med händerna korsade beskådande frälsaren.

Vad betyder julen för dig mitt barnbarn? Hm, julen betyder att jag ska få en ny klänning svarade jag med bestämd röst eftersom jag visste att mormor inte skulle gilla det. Glöm det sa hon och blev sur. Du kan inte önska något som du vet att du aldrig kommer att få. Nöj dig med att jag ska ta dig till kyrkan. Men, mormor! Min kompis fick ju en ny klänning. Varför kan inte jag också få en? Julen är till för alla mitt kära barnbarn, till fattiga, rika, sjuka, ensamma, hemlösa, fångar och föräldralösa barn. Julen handlar inte om att få utan att ge.

God jul till er alla!