Alkohol kan aldrig bota fattigdom eller smärtan från fattigdom och krig

Jag brukar ringa till mina släktingar i mitt hemland en gång i månaden. I dag när jag ringde blev det många som jag talade med. Det verkade som alla släktingar fanns i närheten av min mamma, det är hon som äger telefonen.

När jag talade med min mamma hörde jag att alla som var där också ville tala med mig. De hade alla något viktigt att säga. När en av mina brorsdöttrar fick telefonen sa hon något som berörde på djupet. Hon är bara sex år gammal men sa något som en sexårig flicka inte borde behöva säga tycker jag. Det är så tungt för henne. Efter vårt samtal satt jag en lång stund och funderade. Hur kan en sexårig flicka behöva resonera på det här sättet?

Hon frågade mig; Om det blir ett stort krig här, var ska vi då ta vägen faster?

Nej, hade jag svarat, det kommer inte att bli ett stort krig. Det kommer att gå över när valet har passerat. Jag försökte övertyga henne. Nej faster, kriget har redan börjat här i landet. Alla vi är oroliga.

Kan du prata med din pappa om det här, han som finns i din närhet. Jag är inte där så jag kan inte exakt veta vad som kommer att hända. Han är också orolig, det är därför han dricker för mycket faster. Stackars lilla flicka tyckte jag. Hon har inte bara ett problem att oroa sig över.

 

 

Kan du prata med din pappa om det här, han som finns i din närhet. Jag är inte där så jag kan inte exakt veta vad som kommer att hända. Han är också orolig, det är därför han dricker för mycket faster. Stackars lilla flicka tyckte jag. Hon har inte bara ett problem att oroa sig över.